Про факт виявлення оперативниками спецслужби у підвальних приміщеннях Національної академії аграрних наук України арсеналу військових засобів

.

Заява прес-служби НААН

Щодо оприлюдненої у ЗМІ з посиланням на прес-службу СБУ інформації про факт виявлення оперативниками спецслужби у підвальних приміщеннях Національної академії аграрних наук України арсеналу військових засобів повідомляємо наступне.

Будівля за адресою м. Київ, вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9 (колишня Суворова, 9) в 2010 році була незаконно відчужена. В 2016 році рішенням Верховного Суду України будівлю було повернуто Президії НААН.

НААН має договірні відносини з Громадською Організацією "Золоті Леви Чорної Сотні", яка була створена у 2014 році під час Революції Гідності. Зокрема, представники зазначеної ГО надавали НААН охоронні послуги (про що було укладено відповідний договір) та мали одноосібний доступ до підвальних приміщень зазначеної будівлі, серед яких і підвальне приміщення, про яке йдеться у повідомленні прес-служби СБУ. Зазначені підвальні приміщення були зачинені та опечатані представниками ГО "Золоті Леви Чорної Сотні", і доступу до неї представники Академії не мали.

Коли у січні 2020 року виникла необхідність у проведенні перевірки протипожежної безпеки, на вимогу контролюючих органів зазначене приміщення було відкрито представником ГО "Золоті Леви Чорної Сотні», оскільки тільки вони мали до нього доступ.

Таким чином, стверджуємо, що працівники Президії НААН не мають ніякого відношення до вилучених під час обшуків «військових засобів ураження».

Разом з тим керівництво, Президія НААН від імені усього колективу Академії висловлюють щиру вдячність керівництву і співробітникам СБУ за проявлений професіоналізм, пильність та оперативність, які допомогли вберегти працівників будівлі Президії НААН від можливої небезпеки.

http://naas.gov.ua/news/?ELEMENT_ID=6481